Zoeken

5 tips voor interieur fotografie by Faye Duijts

Let op belijning:

Het is iets wat iedereen wel eens overkomt. Heb je net een foto genomen en wanneer je hem terug bekijkt zie je dat hij scheef is. Natuurlijk kan je de foto dan gemakkelijk tegenwoordig met diverse apps rechttrekken maar het is handiger om er van te voren op te letten. Er zijn altijd rechte lijnen in je interieur. Denk hierbij aan je bank of je tafel etc. lijn hier op uit. Je maakt het jezelf hiermee makkelijk door bij je camera het vierkant raster te gebruiken. Bij een Iphone zet je deze gemakkelijk aan bij instellingen.Verplaats dingen:

Dit klinkt altijd heel logisch maar soms kijk je foto’s terug en vind je ze super mooi maar staat net bijvoorbeeld dat ene vaasje op de achtergond in de weg. Hier kan je gigantisch van balen. Daarom is het verstandig om van te voren alles wat je liever niet in beeld wilt hebben te verplaatsen. Let hierbij op het zicht van verschillende perspectieven.

Hier zie je een goed voorbeeld van een prachtige foto van een zithoek, maar het dienblad op tafel en het trappetje erachter samen rommelig overkomen.
Camera standen

In plaats van alle foto’s van bovenaf te nemen is het erg leuk om het in verschillende perspectieven te doen. Dit levert verschillende en diverse foto’s op. Daarnaast is het grappig om hier mee te spelen en te bekijken wat het oplevert.Vergeet de detailfoto’s niet

Naast de bekende flatleys en andere overzichtsfoto’s is het ook erg leuk om detailfoto’s te maken. Denk hierbij aan mooie woonaccessoires of een deel van een meubel of zelfs van iemand in actie (zoals ik op de foto hieronder). Hiermee kun je erg spelen met de scherpdiepte in je foto.Bewerken:

De echte perfecte foto betstaat bijna niet. Met bepaalde apps of programma’s kan je je fotos wel die look geven. Een bekende app is lightroom. Deze is gewoon makkelijk te installeren op je iPhone. Daarnaast zijn de apps zoals airbrush en picsart ook goede bewerkings apps. Voor op je laptop of computer komt het programma photoshop in aanmerking. Tot tegenstelling van de apps is dit wel ene betaald programma van adobe.Ik hoop dat jullie wat aan deze tips gaan hebben. Natuurlijk kan je deze tips ook gebruiken voor landschap, product, portret, etc etc fotografie . Niet alleen voor interieurs 😊

Geschreven door: Faye Duijts

FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen