Zoeken

Mary van Duuren


Talent hoeft niet ver weg te zijn: zo heeft de moeder van onze stagiaire Dayanne van Duuren een kinderboekenserie uitgebracht. 


Van 2006 tot 2008 schreef, illustreerde en publiceerde, Mary van Duuren een kinderboekenserie van 11 boeken met het onderwerp Adoptie.

Mary heeft twee geadopteerde kinderen uit Colombia. Zij waren haar inspiratiebron voor het schrijven van de boeken. Voor de verhalen gebruikte ze de ervaringen uit haar eigen gezinsleven.


Mary vertelt dat de serie is ontstaan als hulpmiddel om aan klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes van haar eigen kinderen uit te leggen wat een adoptie is.  Kinderboekjes met leuke plaatjes maakten dat zoveel makkelijker. Voor de hoofdpersonen uit de boeken gebruikte Mary fictieve namen; Anne en Bas. In de verhalen maken Anne en Bas alledaagse dingen mee waar elke keer een stukje uitleg wordt gegeven over adoptie.

Na het publiceren en verkopen van de boeken aan basisscholen en in de vriendenkring besloot Mary om boeken te gaan schrijven en uitbrengen voor volwassen. Ze wilde dat haar boeken werden gelezen, dus nam ze het heft zelf in handen Ze richtte een uitgeverij  met de naam Adoremi Uitgeverij op. Met deze uitgeverij gaf ze niet alleen zichzelf de kans, maar ook anderen!


Meer weten over Mary van Duuren zelf? Dan kun je het beste een kijkje nemen op https://momentsofmary.com/


Geschreven en foto’s door: Dayanne van Duuren Bastiaansen, Elina van Ginneken en Anne-Lotte Knip.


FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen