Zoeken

Handige tools in Illustrator

Ik zelf werk veel met illustrator dus het leek me leuk om een paar van mijn favoriete tools te bespreken die ik vaak gebruik of die erg handig zijn om te weten.

1.Het Pennetje

Met de pen kun je heel eenvoudig lijnen tekenen en zou je ook heel gemakkelijk illustraties kunnen maken. Je kunt het makkelijkst rechte lijnen tekenen maar je kunt ook kromme en buigende lijnen tekenen.

Hier een linkje met een simpele uitleg over het pennetje.

https://www.youtube.com/watch?v=0B_IQK7hMo0

2. Lijn – menu penselenbibliotheek

Met het menu penselenbibliotheek kun je heel eenvoudig aan een lijn of een vorm, zoals bijvoorbeeld een vierkant of ovaal of een vorm die je zelf hebt getekend, een leuke vorm geven. Hier wat voorbeeldjes hoe ik een lijn heel simpel heb aangepast. Je hebt natuurlijk nog veel meer penselen zoals pijlen, randen en afbeeldingspenselen, die jouw illustratie goed op kunnen pimpen of zo een leuk effect geven, of die het soms gewoon net iets makkelijker maken.Artistiek KrijtHoutskoolPotlood - Charcoal thick

Decoratief spreiding – Transparante cirkels

Randen onderbroken - Streepjeslijn 1.2

Artistiek inkt – kalligrafie 2
Deze vind je boven in je beeldscherm in je werkbalk.

Hier heb ik bijvoorbeeld een illustratie, de rand van de ster op de achter grond heb ik hier een beetje stoere look gegeven doordat ik de lijn heb aangepast. Hier heb ik het penseel artistiek KrijtHoutskoolPotlood – charcoal. Ook bij de vleugels die ik heb getekend heb ik een andere lijn van gemaakt, hier gebruikte ik het penseel Artistiek kalligrafisch – 5 pt plat.3. Pipetje

Het pipetje vind je aan de linkerzijde in je werkbalk. Ik vind het pipetje erg handig om mee te werken omdat je zo heel makkelijk de kleur kan pakken die je al eerder in je bestand hebt gebruikt, of als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt en daar een kleur uit wilt halen. Je selecteert bijvoorbeeld het vierkantje die je een kleur wilt geven, dan pak je het pipetje en dan klik je op de kleur die je wilt hebbe. Ik zelf gebruik het pipetje erg vaak en vind het een hele fijne tool.

4. patroon

Je kunt in illustrator heel makkelijk een patroon maken. Zet bijvoorbeeld 3 ovalen bij elkaar zoals hier.Vervolgens selecteer je alles waar je een patroon van wilt maken. dan kies je voor object – patroon – maken. dan kun je kiezen in wat voor patroon je het wilt, raster, steen op rij, steen op kolom, heks op kolom of heks op rij. Ik heb hier gekozen voor steen op rij. Dan druk je op gereed, en dan staat je patroon tussen je stalen! Dus dan kan je alles wat je een kleur kan geven dit patroon als vulling geven.

geschreven door Aimee van Os

FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen