Zoeken

Halloween special


Veel mensen vinden horrorfilms doodeng, maar Emma haalde er juist haar inspiratie vandaan.

Emma, een 15 jarig meisje uit Ohio, Amerika, besloot na het kijken van horrorfilms om SFX-make-up (science fiction make-up) te proberen. Dat met succces, want het volgersaantal op haar Instagram pagina (@sfx_makeup_and_stuff) blijft maar groeien! Ze vindt het geweldig om haar creativiteit hierin te stoppen.


De creaties worden gemaakt met vloeibare latex, watten en verf. Het hebben van deze hobby is zeker niet goedkoop. Zo besteedt ze gemiddeld €80,00 aan een creatie, maar gebruikt ze ook producten die op dat moment in huis zijn. Het maken van een creatie neemt vaak langer dan 2 uur in beslag, want ja, een goede creatie heeft eenmaal veel tijd nodig ;). Het leukste gedeelte van een creatie vind ze de onderstehelft van het gezicht, hierbij kan ze “out of the box” denken met het ontwerpen van monsters met grote tanden. De ideeën van haar creaties haalt ze vaak uit films of hoe ze zich op dat moment voelt. Zo heeft ze een creatie geïnspireerd op het gevoel ‘angst’, genaamd ‘Anxiety’. Haar Halloween favorieten zijn toch wel heksen: “Ze zijn spooky en cool, maar niet over de top”.


Ik vroeg aan Emma of ze later een studie gaat volgen in de richting van SFX-make-up en of ze er geld mee zou willen verdienen, maar hierop antwoordde ze: “Nee eigenlijk niet, ik wil het houden als een hobby, zo kan ik mijn eigen ding blijven doen en blijft het leuk.”

Ook vroeg ik wat ze graag mee zou willen geven aan mensen die ook SFX-make-up willen proberen: “Wees vooral niet bang om dingen te proberen, heb er plezier mee.”


Meer zien van Emma kijk dan op haar instagram: @sfx_makeup_and_stuff


Geschreven door: Elina van Ginneken en Anne-Lotte Knip


FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen