Zoeken

Glow 2018

Elk jaar in November is het weer tijd voor een van de top 5 meest bezochte licht festivals in de wereld.


Een festival genaamd Glow waarbij dit jaar 35 nationale en internationale licht kunstenaars hun werk tentoonstellen door heel Eindhoven.Dit jaar is de redactie van Designdog ook maar eens een kijkje gaan nemen bij dit indrukwekkende festival.

Wat we hier aantroffen was een overweldigend beeld van licht en kleur. Op Glow wordt enorm veel gebruik gemaakt van de omgeving zo worden op verschillende gebouwen enorme spectacles geprojecteerd.


Zodra je het station uitloopt staat een 80 meter hoog studenten hotel waar een verhaal op wordt geprojecteerd waar

wordt ingezoomd op het leven van een student. (kijk onze video op instagram voor dit project) Nog een indrukwekkend gebouw was de Catharina kerk waar een dans show op werdt verlicht. Het concept van deze dans is  het samenvloeien  van twee compleet tegenovergestelde elementen.Op de markt van Eindhoven staat ook een grote projector die alle gebouwen rondom de markt verlicht. Een drukke projectie gemaakt om te wachten, observeren en om na te denken over wat je eigenlijk daadwerkelijk ziet.In de heuvel, het winkelcentrum van Eindhoven staan twee projecten een daarvan is de dome of light. Een kunstwerk van 121 transparante buizen die op verschillende manieren kan worden verlicht en gepositioneerd kan worden.  Het tweede project in het winkelcentrum zijn verschillende reflecterende oppervlaktes die het licht breken, schaduwen laten ontstaan en kleuren laat creëren.In de Mathildelaan staan verschillende chinezen beelden die lichtgevend. Veel traditionele beelden, maar ook mythische wezens.Op the tower of light zijn optical illusions geprojecteerd zo leek het net alsof het gebouw werdt gedraaid, kapot ging en naar voren kwam. Een stukje terug stond de bijenkorf die versierd was met hang verlichting.Wil jij deze expositie zelf bekijken, check dan t/m 17 November nog snel dit spectaculaire licht evenement in en rondom het centrum van Eindhoven.


Geschreven door: Mitchell koolhoven

FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen