Zoeken

Freek de Pin Panther

Creatief ontwerper Freek van Huffelen is oprichter van een webwinkel met producten die je niet zo snel voorbij ziet komen. Pins en Broches! Voordat hij zijn onderneming Pin Panther startte, heeft hij de opleiding Communication & Multi Media Design gedaan op het SintLucas en hij heeft op Avans hoogeschool gestudeerd. In zowel zijn school carrière als in zijn werkveld heeft hij voor verschillende grote merken mogen ontwerpen zoals, M&M, Tommies, Longfonds en Youbahn.


In 2017 heeft hij Pin Panther opgestart zijn interesse in pins is ontstaan toen hij ze een keer bij de Efteling zag liggen. Tot heden heeft hij de pins nog niet zelf kunnen maken, maar dit wil hij wel bereiken in de toekomst.


Daarom probeert hij zijn eigen draai aan deze pins te geven met zijn bijzonder vormgeving en tone of voice. De doelgroep richt hij voornamelijk op jonge, hippe mannen die zich bezighouden met hun eigen stijl. Maar natuurlijk zijn ze ook geschikt voor vrouwen die zich in deze stijl kunnen vinden ;).


Ik vroeg hem waar hij de inspiratie vandaan haalt om de juiste collectie samen te stellen. Zijn antwoord was: ‘Mijn inspiratie en de vraag naar bepaalde ontwerpen haal ik uit gesprekken.’ Op de vraag hoe hij al die leuke namen bij de producten verzint antwoordt hij, dat hij regelmatig samen komt met zijn vrienden en een krat bier. “Op zulke avonden worden we creatief en komen de benamingen vanzelf.” Na een zomerstop staat de allernieuwste “halloween” collectie nu online. Dit is zijn derde collectie.


Op dit moment is Freek nog de jonge ondernemer achter Pin Panther, maar hij wil graag binnen 3 jaar zijn eigen designs voor de pins gaan ontwerpen. Tot die tijd spendeert hij veel tijd aan marketing en het creeëren van een eigen stijl.


Wil jij ook zo’n coole pin kopen? check dan https://pinpanther.nl/

Of wil je meer grafisch werk zien van Freek? check dan http://www.ikbenfreek.nl/ 

Geschreven door: Dayanne van Duuren Bastiaansen en Mitchell Koolhoven


FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen