Zoeken

Edwin Langendoen


Edwin Langendoen is amateur fotograaf met een brede interesse voor de natuur.

De brede interesse voor de natuur is vanaf jongs af aan al ontstaan. In het begin ging hij graag op pad om in de natuur naar vogels te kijken in het bos waar hij vlakbij woonde. Daarna ging hij vaker op pad om met zijn verrekijker vogels te spotten en vast te leggen. Daar is het idee ontstaan om dit te gaan vast te leggen op beeld.

Waarom vogels? Edwin vertelt “Vogels zitten vaak niet langer stil dan een paar seconden, dus je ziet het beeld maar één keer, om dit dan vast te leggen heb je soms geduld nodig maar ook de nodige kennis”.


Naast zijn liefde voor vogels heeft hij zijn interesse verbreed naar landschapsfotografie en alles wat daarbij komt kijken. Het gaat Edwin ook om de beleving bij een foto. “Er wordt fotografen de mogelijkheid geboden om voor een setting te betalen waar er dieren gefotografeerd kunnen worden. Je koopt in wezen een foto. Het blijft een unieke ervaring om bijvoorbeeld in een vogelhut te zitten en dat voor elkaar te krijgen, maar het blijft geposeerd en minder beleving”.

Edwin is meer van het beleven en soms wil het toeval bestaan dat een vogel spontaan blijft zitten recht voor hem.  “Maar soms ben je te laat met het maken van de foto omdat de vogel of dier geen zin heeft om mee te werken. Maar je hebt hem in zijn natuurlijke omgeving gezien en je bent buiten. Je beleeft dit dus op je eigen manier”.

Experimenteren met zijn camera vindt hij ook interessant. Hij kijkt wat er mogelijk is met licht en beweging.  Daarnaast maakt hij verschillende macro- en close up foto’s, zoals een detail van een vlinder, wat je normaal niet ziet met het natuurlijke menselijk oog.


neem Contact op met edwin:


Edwin Langendoen T: 06-51433269 info@edaal.nlFACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen