Zoeken

Dutch Design Day 2018

Misschien heb je ooit al eens gehoord van de Dutch Design Week in Eindhoven. Een event waarbij designers en bedrijven hun werken exposeren. Natuurlijk

konden wij als “redacteurs”  de Dutch Design Week niet overslaan. Wij hebben er een Dutch Design Day van gemaakt, want wat valt er nou te zien in één dag?


We zijn onze dag om 11:00 gestart bij het Klokgebouw. In de 4 expositiehallen werd meteen duidelijk waar de Dutch Design Week voor staat, diversiteit en met het oog op de toekomst. Vervolgens hebben we, de trouwe studenten die we zijn, SintLucas Eindhoven bezocht. Hier stonden onder andere projecten van mede studenten geëxposeerd. Aangezien we toch op Strijp-S waren, zijn we daarna naar het Veemgebouw gegaan. Dit vonden wij beiden toch wel de leukste locatie. Hier was onder andere de expositie: Will the future design us? Er stonden leuke exposanten met conceptuele projecten die gericht zijn op de toekomt. Vanuit Strijp-S hebben we een gratis “Design Ride”, oftewel taxi, genomen naar het Campina terrein waar de Graduation Show was. Hier exposeren studenten van de

Design Academy Eindhoven hun afstudeerprojecten waar we als echte “Design dogs” de hele middag rond hebben geneusd.


Maar wat is naar onze mening nu het mooiste wat we hebben gezien?

Dat vonden wij het project van Tim Dekkers, The Parasitic Humanity. Hier waren we erg van onder de indruk. Het is een innovatie op het gebied van fashion design waarbij de focus ligt op maatschappelijke problemen. The Parasitic Humanity is een “kunstwerk op het lichaam” met een hoop discussie punten. Tim verduidelijkt over zijn design: “We verwoesten de aarde, maar we moeten de mooie en positieve kant daarvan gaan zien. Niet alleen de negatieve. “Dit wordt vooral duidelijk door zijn materiaal keuze: kristal, plastic en vilt. Iedereen in de design wereld is enorm bezig met ontwerpen die beter zijn voor deze wereld, maar waarom dan plastic?


Dit is onderdeel van zijn concept. Hij is van mening dat we teveel worden gepusht en wat vrijer gelaten moeten worden. Dit wil niet zeggen dat hij duurzaamheid niet belangrijk vind, maar de manier waarop het nu gedaan wordt vind hij niet goed. Het doel van zijn ontwerp is dan ook om mensen na te laten denken over hun eigen mening.


Wil jij weten hoe Tim Dekkers deze kunststukken heeft gemaakt?

Check deze expositie dan tot 28 oktober in het Veemgebouw op de Dutch Design Week in Eindhoven en vraag het hem zelf!


Geschreven door: Elina van Ginneken en Mitchell Koolhoven.


Bron: https://younews.hu.nl/kcl-1801/1174/tim-dekkers-nieuwe-collectie-vraagt-om-discussie/


Hier onder zie je de werken van Tim Dekkers:


FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen