Zoeken

Blind walls gallery Breda

Het project Blind Walls Gallery is gestart om Breda op te pimpen en een nieuw stadsgezicht te geven. Hieronder zie je een selectie van muurschilderingen en daarbij de verhalen.Trash to Treasure

Gemaakt door: Thomas & Jurgen


Locatie: Stallingstraat Breda


Het verhaal: Op de zolder van deze straat stond ooit een doos met kunstwerken van Van Gogh.


Deze zijn verkocht voor een dubbeltje per stuk en pas later werd ontdekt dat de werken veel meer waard waren. Vandaar de naam, Trash to Treasure.Van Groentetuin tot begraafplaats

Gemaakt door: Laura Lehtinen (Finland)


Locatie: Stallingstraat Breda


Het verhaal: De Stallingstraat grenst aan een parkeer plaats die vroeger gediend heeft als begraafplaats, groentetuin, kazerne enz. Zij heeft er voor gekozen om de cyclus van het leven, van bloesem tot dood zoals dat in de groentetuin was, af te beelden.
Palindroom

Gemaakt door: Mike Perry (Verenigde Staten), palindroom door Frank Nicholas.

Locatie: Mols Parking


Het verhaal: Deze muurschildering is op gebouwd uit lagen die de geschiedenis van Breda representeren.


De woordenslinger die je ziet staan is een palindroom (woorden of een gedicht die je van beide kanten kunt lezen)geschreven door Frank Nicholas over Breda.

Clowns, Animals & Freaks…

Gemaakt door: Johan Moorman


Locatie: Mols Parking


Het verhaal: In 1988 waren er 2 concurrerende circussen tegelijkertijd in Breda. Een van die circussen liet ter promotie olifanten los rondlopen op de parkeerplaats. Vervolgens kregen beide circussen een verbod van 5 jaar om op te treden in Breda.
Chaos

Gemaakt door: AKA Corleone (Portugal)


Locatie: Bleekstraat Breda


Het verhaal: Interpretatie van drukke chaos in het dagelijks leven. Een stukje van de muur is afgemaakt door Kruella D’Enfer.
Rat

Gemaakt door: Kunstenaar Rutger

Termohlen


Locatie: Mols Parking


Het verhaal: In 1514 was deze parkeerplaats een begraafplaats voor mensen die stierven aan de pest. De rat verwijst naar de ziekteverspreider van de pest. Het totaalbeeld is een link naar het lied “Ring around Rosie”, de verschijning van de zwarte zweren op het lichaam die mensen kregen als ze de pest hadden.
Anyday Queensday

Gemaakt door: Stephen ESPO Powers (Verenigde Staten)


Locatie: Mols Parking


Het verhaal: Deze schildering is gemaakt op de eerste koningsdag, queensday mag dan over zijn maar volgens hem is het elke dag queensday met ode aan de vrouw. Op de muurschildering staan gesprekken die hij had tijdens het maak van de schildering.
Graffiti


Gemaakt door: BoonieM


Locatie: Mols Parking


Het verhaal: Deze muurschildering is ontworpen vanwege de negatieve lading tegen graffiti. Vroeger waren hier al schilderingen die negatief werden gezien. De gemeente heeft BoonieM een schildering laten maken die mensen kunnen waarderen en anders laten kijken naar graffiti spuiters.


Wil je meer achtergrond informatie of ben je benieuwd naar de andere muurschilderingen? Ga dan naar  https://blindwalls.gallery of bezoek Breda.


Geschreven door: Mitchell Koolhoven en Elina van Ginneken.

FACEBOOK

INSTAGRAM

CONTACT

info@designdog.nl

 

Crown Business Center

Aeroparc

Ericssontraat 2

5121 ML Rijen