Alle bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden

De perfecte pup 

De perfecte pup; je vraagt je af bestaat die dan? Nou waar wij in onze zoektocht bij de aanschaf van een hond achter zijn gekomen is dat honden net als mensen zijn. Niemand is perfect en met ieder hond is dan ook wel iets.

Ach en op den duur neem je het voor lief.

Waarom kozen wij dan juist voor een Pomsky. Pomsky’s waren zo’n acht jaar geleden nauwelijks te zien in het Nederlandse straatbeeld. Op Pinterest kwam vaak een klein fluffy hondje voorbij maar die waren destijds alleen verkrijgbaar in Amerika. Aangezien ik nog thuis woonde en mijn ouders absoluut geen hond wilden duurde het nog een tijdje voordat ik mijn lievelingshond kon verwelkomen. In de tussentijd ben ik altijd blijven roepen dat als ik een hond wilde, het dan wel een Pomsky moest worden. Pomsky`s zijn speels, intelligent, lief voor kinderen, snel en daarnaast ontzettend mooi. Als je in die oogjes kijkt ben je meteen verliefd.

Nadat we een huis hadden gekocht, verbouwd en alles een beetje op orde hadden begon ik tijdens de Kerstvakantie een beetje rond te kijken op Marktplaats, op zoek naar leuke Pomsky nestjes. Tja, er stond van alles op. Ik had een perfect plaatje in mijn hoofd van een typisch zwart wit mini Husky hondje met een donzige vacht en het liefst met blauwe ogen, al was dat laatste geen must. We zijn wij bij diverse fokkers langs geweest.

Toevallig waren er in deze periode heel veel grijze, beige kortharige of juist hele langharige hondjes te koop. Waar menigeen `n puppy zou zien en direct tot kopen over zou gaan, konden wij maar geen keuze maken en gingen we tot zelfs drie keer toe weer met lege handen naar huis. We lieten het verhaal puppy achter ons maar het bleef in ons hoofd spoken.

En dus bleef ik op Marktplaats kijken. Totdat er plots een nestje voorbij kwam van “Rodex Pomsky” met precies het type hondje wat wij voor ogen hadden. Ik besloot na het werk even langs te gaan om alvast een kijkje te nemen. En ja hoor; opslag verliefd. Dit was wat ik wilde. Nu nog mijn vriend overtuigen

Eind van de week besloten we samen terug te gaan. Het was een klein nestje van drie waarvan twee identieke reutjes en een teefje. Tja, de vraag was hoe groot gaan ze worden. We besloten voor het zwartste reutje te gaan. Die was net wat kleiner dan de andere twee. Uiteindelijk is hij ook het kleinste gebleven van de drie.

Nou, ontmoet mr. Moor de Pomsky, de schattigste hond ter wereld. Het schattige van de Pomeriaan en de schoonheid en en het eigenzinnige van de Husky. Met de eigenschappen van deze twee rassen blijft hij ons nog steeds verassen.

Bekijk hier het filmpje zodat je kunt zien hoe de vader en de moeder van Mr. Moor eruit zien.

 

 

 

Deel dit bericht

Recente blogs

Designdog-de-perfecte-puppy-moor

De perfecte pup 

De perfecte pup; je vraagt je af bestaat die dan? Nou waar wij in onze zoektocht bij de aanschaf van een hond achter zijn gekomen

Lees meer